Welkom bij mijn Achtste blogstuk over mijn stageperiode bij Ambis.

In dit blogstuk ga ik je vertellen over Bewthai Design punten en 2 nieuwe opdrachten.

Tijdens deze periode bij mijn stage bij ambis B.v ben ik verder gaan werken aan Bew Thai.

We hadden nieuwe producten aangeleverd gekregen van de klant. Ik moest weer nieuwe producten op de pagina gaan zetten. Doordat ik de vorige keer zo lang mee bezig ben geweest, heb ik sneller geleerd te werken. Ik vond dit helaas heel naar om te doen want van al dat eten krijg ik een beetje een afkeer naar thaise producten. 

Ik had de vorige keer een lijst gemaakt met kleine verbeteringspunten die nog gedaan moesten worden qua design. Er moesten nog wat dingen veranderd worden. Alleen je kan niet alles aanpassen met de editor van het thema. Na vele keren zoeken naar een optie kon ik helaas niet vinden hoe je bepaalde onderdelen van de single product pagina weg moest halen.

Ik heb samen met Paul een lijstje gemaakt met belangrijke punten die aangepast moesten worden. 

Op de homepagina moest de uitlijning gelijk worden met andere punten. Ik werd er door de websites heen steeds beter in. Ik merkte ook aan mijzelf dat ik er steeds meer op begon te letten. Ik heb gekeken of er op de websites overal dezelfde fonts en font-sizes werden gebruikt. Dat deed ik al automatisch zelf. Alles dat ik meteen kon aanpassen in het thema of via worpdress had ik meteen gedaan. 

Op de productpagina moest ik  een review sectie weg gaan halen, hoeveel sterren een product heeft gaan weghalen en kwaliteits punten.

Je kon dit allemaal niet aanpassen in het thema, dus als oplossing ben ik via de inspector gezocht naar de juiste class name of id. Het thema biedt wel een optie voor waar je custom css code in kwijt kan. Ik heb in die sectie alles op display: none gezet waardoor je die secties niet meer kon vinden op de productpagina. 

Op de webshop van Bew Thai bevond zich ook een design fout die wij anders wilde hebben. De producten die toonde met 2 naast elkaar. Paul en ik hebben besloten dat het mooier is als er 3 naast elkaar zouden staan. Ik heb gekeken of ik dat kon veranderen in elementor. Wat helaas niet kon. Toen ben ik gaan kijken naar de customizers die het thema aanbiedt. Daar kon ik het zelf ook niet gaan veranderen. Er zijn wel instellingen over de layout van de sidebar maar niet waar je de producten ziet die widget. Net als bij de productpagina ben ik in de code  van de inspector gedoken. Daarbij heb ik de classname opgezocht en daarbij het grid aantal aangepast naar 3.

In de bijlage hieronder vind je de code die ik hiervoor heb gebruikt.

Ik had persoonlijk geen idee dat je ook een website kon gaan aanpassen met wordpress en hoe ik de classname goed moest zoeken. Met de hulp van mijn project manager ben ik erachter gekomen hoe ik dat moest gaan oplossen. Ik ben toen meteen aan de slag gegaan.

Ik heb ervoor gezorgd dat de producten netjes met 3 naast elkaar kwamen te staan.

The clean house 

nadat ik al een stuk was opgeschoten met de andere websites en die heb afgerond. Krijg ik snel een klein klusje er tussendoor. Ik moest voor de cleanhouse een paar designers punten gaan verwerken. The Clean house is een online webshop die schoonmaakproducten verkoopt. Wij hebben in samenwerking met een designer van the clean house de website gemaakt. De designer heeft een ontwerp gemaakt in figma die Alex had gemaakt. Alleen de designer kwam nog met een paar verbeteringspunten die ik verder moest gaan afmaken en verbeteren. Aangezien de website snel af moest, kreeg ik de opdracht om die verder af te maken. Ik heb 3 punten van het lijstje afgemaakt. Er zaten veel precisie punten in die mij gewoon niet lukte  om te verbeteren of aan te passen. Ik heb toen een kleine bijdrage eraan gedaan. Ik heb helaas vanwege drukte het niet verder kunnen afmaken en heb toen aangegeven dat het mij een beetje te veel werd. Dat werd helaas niet een succes voor mij. Ik moet mezelf op dit vlak gaan verbeteren. ik moest namelijk buttons preciezer gaan stylen en dat kan je heel moeilijk met elementor de styling doen. Je kan heel moeilijk werken met spacing plaatsen tussen een icoontje en de tekst op een button. Elementor biedt wel een optie dat je een eigen icon eraan kan toevoegen. Alleen konden we moeilijk er spacing tussen krijgen, tenzij je custom code wilt gaan gebruiken. Dat vond ik persoonlijk heel moeilijk omdat het van deze kleine precisie dingetjes waren.

Ik had van Paul een andere opdracht gekregen om voor club roots de content op de website te gaan zetten. Paul had namelijk al het design gemaakt en stuurde mij toen de foto’s en teksten op die ik erin moest gaan zetten. Ik heb de foto’s via resize pixel heel snel kleiner gemaakt. Doordat ik dat heel veel had moeten doen voor bew Thai merkte ik dat resize pixel een hele snelle manier was van foto’s verkleinen. Ik vind het platform daardoor heel erg fijn.

Het is namelijk efficiënt werken en snel. Ik heb de content van de website gemaakt met chat gpt en daarna  goed nagelezen. Ik heb alle content via de homepagina in elementor erin gezet onder de juiste koppen. Daarbij heb ik eerst de afbeeldingen erin titels erin gezet en dan de tekst geschreven op basis van deze titels. De teksten hebben allemaal apart te maken met clubrootz . Daarin heb ik in elementor gekeken of alle fonts gelijk waren en of de afbeelding gelijkstond aan de teksten. Ik heb ook heel erg goed in de gaten gehouden of de breedte van elke sectie op de pagina goed overeenkomt met elkaar. Zo niet dan heb ik dat aangepast met alle secties op 100% te zetten of de padding van elke sectie gelijk te maken. Elementor biedt daar namelijk ook een styling aan dat je met geavanceerde styling een sectie padding mee kon geven . Dat heb ik voor elke sectie gedaan. Door deze oplossing zorg je ervoor dat de pagina goed overeenkomt met elkaar.

Ik heb deze trucjes allemaal geleerd van Paul Bijlsma.

Ik merkte persoonlijk dat ik steeds beter en sneller in het schrijven van content en het verkleinen van afbeeldingen werd. Dat was persoonlijk iets goeds. Ik merk dat ik mezelf aan het verbeteren was. Tijdens het maken van deze opdrachten kwam ik erachter dat ik moeite heb met supersnel werken. 

Ik had veel deadlines en projecten liggen. Ik merkte namelijk aan mezelf dat de dag hierdoor snel voorbij ging en dat ik nog heel veel had liggen qua werk. Ik hoopte op een gegeven moment dat ik er meer uur op een dag heb kunnen hebben.

Ik heb een iets rustiger tempo aangehouden en dat hielp mij wel iets meer overzicht te houden over de projecten.

Hierbij sluit ik deze blog af

met vriendelijke groet,

Amy van Duin 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *